Søg i denne blog

6. maj 2011

drop ind fredagaften...

...og spontan lyst til at gå ud og spise i København, kan være svært. De fleste steder er godt booket op. Derfor er det så skønt med de (gode!) steder, hvor man ikke behøver at bestille bord, men hvor de gemmer nogle ekstre pladser til gæster, der spontant kommer forbi. Jeg ved, at Bo Beck bruger dette koncept til halvdelen af hans nye restaurant på Kongens Nytorv;Geist.

LéLé er et andet bud på mad uden bordbestilling, her står gæsterne gerne i kø for et ledigt bord. Stedet serverer også skønne drinks, så det kan man i hvert fald sagtens få tiden til at gå med;) Stedet har i øvrigt også en overdådig brunch buffet i weekenden fra kl 10-15.

Næste gang jeg vil spontant i byen, bliver det dog med et visit i kødbyen. Her har fiskebaren altid ledige pladser i baren til spontane gæster. Hvis det bliver sent kan man i kødbyen (blandt mange andre) også vælge Mother, som er en italiensk lækkerbisken, hvor køkkenet har åbent helt til kl 01!




mit nyeste køb til samlingen





















...er denne skønne kogebog af Marie Melchior, der rummer opskrifter til brunch, søndagsfrokost, eftermiddagskagebord, aftenfest, cocktailparty, grillfest, høstfest, tapasfest og decemberkomsammen. Jeg er vild med den, fordi den er dejlig uhøjtidelig, og man kan mærke, at forfatteren har erfaringen og følelserne med i spil. Super lækker bog!

så prøver jeg igen, denne gang på dansk

og jeg lægger ud med dette fantastiske billede fra Louisa Lorangs blog. Tryk på linket for at gå til opskriften. Jeg vil bruge denne opskrift som inspiration til en rabarberlemonade.

hindbærlemonade